Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1

Omschrijving

Deze beeldbepalende karakteristieke STADSWONING ligt op een uitstekende locatie in het statige Emmakwartier op loopafstand van de binnenstad. De woning is vanaf 2015 geheel onder architectuur gerenoveerd met hoogwaardige duurzame materialen en voldoet aan alle hedendaagse wooneisen.

Wegens omstandigheden is de verbouwing nog niet geheel voltooid. De woning is casco. Let op: dit is geen klushuis maar om de woning te kunnen bewonen dienen er nog een aantal zaken te gebeuren zoals de wand- en plafondafwerking (stuukwerk), vloerafwerking en het plaatsen van een keuken. Indien deze laatste werkzaamheden zijn gedaan is het dan ook wel een schitterend object geworden, welke volledig is geïsoleerd en eigenlijk een nieuwbouwwoning met een karakteristieke uitstraling betreft! Daarnaast nog eens gelegen op een geweldige plek in Alkmaar.

De besloten achtertuin ligt vrij en heeft een eigen achterom. De ligging is op het zuidoosten maar biedt u nagenoeg de gehele dag zon, tevens is er nog een mogelijkheid voor een dakterras, deze is al aangelegd maar dient nog omheind te worden, hier kunt u van de laatste zonnestralen genieten.

Begane grond
Entree, met hardstenen stoep welke geheel is vervangen. Gang met meterkast, trapopgang naar de eerste verdieping, ruime toiletruimte, garderobe en opbergruimte. De woonkamer heeft aan de voorzijde een halve erker waardoor er een prachtig zicht is in de straat. Tussen de voorkamer en de achterkamer is de keukenruimte bedoeld. Hier liggen reeds alle aansluitingen voor het plaatsen van een moderne keuken (tekening van beoogde keukenopstelling is voorhanden), achterkamer met genoeg ruimte voor het plaatsen van een riante eettafel met leuk zicht in de achtertuin en openslaande tuindeuren naar de besloten achtertuin, tevens ligt er een aansluiting voor een gashaard. Voor de gehele benedenverdieping is er een lichtplan gemaakt en aangelegd met diverse aansluitingen voor inbouwspots. In de achtertuin kan eventueel nog een houten overkapping geplaatst worden, hiervoor is reeds toestemming van de gemeente ontvangen. Achter de woning, via de achterkamer bereikbaar is er een nieuwe houten uitbouw geplaatst voor de opstelling van de CV-combiketel en de wasgelegenheid.

1e verdieping
Bereikbaar via een zgn. molenaarstrap. Aan de voorzijde van de woning is ruimte voor een royale slaapkamer met een vide. 2e ruime slaapkamer aan de achterzijde met openslaande deuren naar het beoogde dakterras. Luxe badkamer welke zeer mooi betegeld is met riante tegels. Royale wastafel, toilet en kranen voor wastafel en douche zijn aanwezig en moeten nog worden geplaatst. De badkamer is v.v. vloerverwarming. Voor de 1ste etage is eveneens een uitgevoerd lichtplan voorhanden. De 1e verdieping is geheel nieuw bevloerd en grotendeels v.v. nieuwe vloerbalken.

2e verdieping
Zolderverdieping, nu bereikbaar via molenaarstrap alwaar een prachtige ruimte is voor een werkkamer. De indeling is nog te bepalen, hier is eventueel ook de mogelijkheid om de zolder open te laten, zodat er zicht blijft op de voorgelegen slaapkamer (vide) of eventueel dicht te maken indien het als slaapkamer wordt gebruikt. De zolder is geheel opnieuw bevloerd.

Bijzonderheden
Bouwjaar: 1940. Inhoud: ca. 285m3, woonopp. ca. 102m2 (incl. bijkeuken), perceelgrootte 81 m2.
-Gevels: de voorgevel van de woning is gereinigd middels stoomtechniek en v.v. een verdiepte voeg, de achtergevel is geheel nieuw opgemetseld met karakteristieke steen en geïsoleerd.
-Vloer: geheel vervangen voor een geïsoleerde betonvloer.
-Alle ramen- en kozijnen uitgevoerd in mahonie hout, 2 maal geschilderd met grondverf (binnen en buiten). Voordeur is ook nieuw. Alle buitendeuren zijn voorzien van kerntrekbeveiliging. De binnendeuren zijn aanwezig, echter nog niet geplaatst.
-Elektrische installatie: geheel vervangen bestaande uit 9 groepen en aardlekschakelaars. Mechanische ventilatie en vernieuwd leidingwerk (water, gas, elektra en riool). Zinken goten en zinken regenwaterafvoeren.
-Verwarming: middels CV-combiketel Remeha Calenta (2016). Vloerverwarming op de begane grond en 1e verdieping (badkamer). Op de verdieping zijn nog enkele luxe radiatoren (Jaga) geplaatst.
-Dak: is geheel vervangen, geïsoleerd en v.v. nieuwe dakbedekking (dakpannen), schoorstenen zijn verwijderd.
-Aanbouw, t.b.v. de wasmachine en CV-combiketel is evenals de achtergevel begane grond, bekleed met duurzaam houten delen ( Platowood) en behandeld met Sansin Woodsealer (Canadees product).
-Spanten zijn vervangen.
-Betreft een beeldbepalend pand.
-De woning is mooi gelegen in een gewilde en karakteristieke woonwijk op loopafstand van de binnenstad, scholen, ziekenhuis en stadspark De Hout met kinderboerderij.

Aanvaarding in overleg.

Woningen in de buurt


Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Hoofdfoto
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto 2
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto 3
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto 4
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto 5
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto 6
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto 7
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto 8
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto 9
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto 10
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto 11
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto 12
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto 13
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto 14
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto 15
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto 16
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto 17
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto 18
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto 19
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto 20
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto 21
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto 22
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto 23
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto 24
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto 25
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto 26
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto 27
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto 28
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto 29
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto 30
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto 31
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto 32
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto 33
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Foto 34
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Plattegrond
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Plattegrond 2
Afbeelding van Alkmaar – Roemer Visscherstraat 1 – Plattegrond 3