Handige tips om je huis voor te bereiden op de verkoop.

Handige tips om je huis voor te bereiden op de verkoop.

1.

Creëer zo veel mogelijk ruimte en rust in je huis. Kopers zijn namelijk snel afgeleid. Ruim onnodige spullen op. Verwijder onnodige accessoires. Probeer grote voorwerpen tijdelijk ergens anders op te slaan. Zorg dat de entree ruimte biedt. Dat is belangrijk want hier ontstaat de eerste indruk. Dus geen fietsen of kinderwagens in de hal.

2.

Zorg dat jouw keuken opgeruimd en schoon is. Geen vuile afwas op het aanrecht, geen vies fornuis. Denk ook aan de koelkast en vaatwasser. Nare geurtjes of viezigheid maken een negatieve indruk op de potentiële koper. Het opruimen geldt natuurlijk niet alleen voor de keuken, maar ook voor de rest van je huis. Vergeet de ramen niet te wassen.

3.

Zorg ook dat de badkamer er schoon en fris uitziet. Hang schone handdoeken op en haal overbodige accessoires weg. En zorg dat je vuile was niet zichtbaar is.

4.

Maak alle bedden op. De slaapkamers ogen zo groter en een stuk verzorgder.

5.

Heb je huisdieren? Probeer die dan even buiten het huis te plaatsen tijdens de bezichtiging. Misschien willen je buren wel even op je hond of kat passen? Hierdoor is het een stuk rustiger in huis, en daardoor lijkt jouw woning ook groter! Heb je een kat of een ander huisdier? Zorg ervoor dat de kattenbak, de drinkbak en andere kooitjes allemaal schoon zijn en voorkom zo vieze geurtjes.

6.

Zorg voor voldoende licht in je huis. Jouw huis toont hierdoor plezieriger en ruimer. Schuif de gordijnen opzij. Doe de rolluiken, rolgordijn of luxaflex omhoog.

7.

Probeer kleine gebreken van tevoren op te lossen. Controleer je huis op kapotte ruitjes, op beschadigingen in het schilderwerk en op lekkende kranen. Werkt de deurbel? Juist de kleine gebreken kunnen tot irritatie leiden bij de potentiële koper.

8.

Zorg dat je tuin verzorgd en gezellig overkomt. Snoei overhangende takken. Zorg dat vuilcontainers niet een doorn in het oog zijn.

9.

Een leeg huis verkoopt vaak moeilijker. Kopers kunnen de ruimte slecht inschatten, de afdrukken van schilderijen zijn zichtbaar en het huis begint al snel muf te ruiken. Staat je huis echt helemaal leeg, doe er dan alles aan om het zo goed mogelijk te presenteren. Zorg er in ieder geval voor dat er nog lampen zijn die het doen en zet de verwarming aan als het koud is. Ook regelmatig luchten is erg belangrijk.

About the Author

Leave a Reply